Влияние электромагнитных полей на формирование биоценоза макро- и микроорганизмов в условиях интенсивных технологий производства - Муляк, С.В. (Актуальні проблеми транспортної медицини, 2010)
В роботі наведено огляд факторів, впливаючих на формування біоценозу макро- і мікроорганізмів в умовах інтен сивних технологій виробництва. Показано роль нормо флори кишковика в підтримці балансу умовно патогенної мікрофлори в організмі. В умовах підвищеної електромагнітної загрузки дана характеристика порушень біоценозу кишкової мікрофлори, динаміка відходу, картина основних патологічних змін, а також найбільш часта причина загибелі птиці при дисбіозі – колісептицемія. Запропоновані шляхи рішення проблеми дисбіозу при воздії електромагнітних полей в промисловому птахівництві. In work the review of the factors influencing formation of a biocenosis macro and microorganisms in the conditions of intensive “know how” is presented. The role of a normoflora of intestines in maintenance of balance of is conditional pathogenic microflora in an organism is shown. In the conditions of the increased electromagnetic loading the characteristic of infringements of a biocenosis of intestinal microflora, dynamics of a withdrawal, a picture of the cores pathological change, and also the most frequent cause of death of a bird is given at a dysbiosis a colisepticemia. Ways of the decision of a problem of a dysbiosis are offered at influence of electromagnetic fields in industrial poultry farming.