О некоторых результатах внедрения практических рекомендаций на объектах железнодорожного транспорта Казахстана - Шайсултанов, К.Ш. (Актуальні проблеми транспортної медицини, 2010)
У статті дається аналіз профілактичної роботи, що проводиться на об’єктах галузі, і приведені окремі результати введення в експлуатацію нових залізничних ліній, становлення вітчизняного залізничного машинобудування, впровадження у виробництво сучасної технології і техніки, а також про шляхи подальшого розвитку залізничного транспорту в Казахстані. Показані результати впровадження у виробництво розроблених практичних рекомендацій за підсумками наукового дослідження проблем в галузі. Наголошується позитивна динаміка в зниженні соматичної захворюваності по деяких професіях, у робочих по окремих нозологічних формах. Обгрунтована необхідність по ство
ренню служби по контролю за якістю, що надається постачальниками послуг медичній допомозі працівникам галузі для забезпечення безпеки руху поїздів. In the article the analysis of taken preventive measures on objects of branch is given and some results of construction of new railroad lines, formation of domestic railway mechanical engineering, introduction in manufacture of modern technology and technics, and ways of the further development of railway transport in Kazakhstan are shown. On the basis of scientific research of problems of the branch results of introduction in manufacture of practical recommendations are shown. Positive dynamics in decrease of somatic disease by some trades at workers on some nosologic forms is marked. Necessity on creation of service for quality control of medical aid rendered by service providers to workers of branch for safety of movement of trains is proved.