Социально-гигиенические проблемы трудоустройства инвалидов в морских портах - Скиба, А.В. (Актуальні проблеми транспортної медицини, 2006)
Представлені дані об організації та специфічних умовах труда інвалідів в морських портах. Приведені порівняльні дані про рівні захворюваності с тимчасовою втратою працездатності у працівників та інвалідів в портах. На підставі аналізу організаційних питань и стану здоров'я розроблені комплексні заходи та направлення по медико-санітарній оптимізації умов, організації труда с метою зниження захворюваності та працевлаштування інвалідів. Presented are the data on work organization and specific occupational conditions of the disabled workers of the sea ports. The comparative data on the morbidity of the workers and disabled workers in the ports. On the basis of the analysis organization peculiarities and health state of the workers the complex of measures to optimize the occupational conditions, working process organization are developed and fit for work disabled workers.