Токсиколого-гигиеническая оценка винилискож транспортного назначения - Третьякова, Е.В. (Актуальні проблеми транспортної медицини, 2006)
Проведена токсиколого-гігієнічна оцінка чотирьох видів вінілісшкір. В нормальних умовах експлуатації ці зразки відповідають гігієнічним вимогам. Дослідження токсичності продуктів горіння показало, що при термодеструкції матеріалів виділяється широкий спектр хімічних речовин, що відноситься до різних класів небезпеки. Летальний ефект, враховуючи концентрацію карбоксигемоглобіна в крові, може бути викликаний комбінованою дією на організм СО, С02 і HCl. The toxicological and hygienic assessment of four kinds of PVC of transport purpose is carried out. In standard conditions of operation thеse samples correspond to hygienic requirements. A lot of chemicals of various classes of danger is excreted during thermal degradation of stuffs. The lethal effect, taking into account concentration of a carboxyhemoglobin in a blood, can be caused by the combined action on an organism CO, CO2 and HCl.