Концепция психофизиологического профотбора пожарных-спасателей - Псядло, Э.М. (Актуальні проблеми транспортної медицини, 2006)
При діагностиці і прогнозі рівня профпридатності і психологічної адаптації фахівців доцільно інтегрувати клінікофізіологічні і психофізіологічні обстеження, які відрізняються більшою об'єктивністю (R! = 56-72%) і відповідністю одержаних результатів (математичних моделей), з психологічними методами, які достатньо інформативні на емпіричному рівні, але мають значний компонент суб'єктивізму і полімодального особистого відреагування. At diagnostics and the forecast of the professional fitness level and psychological adaptation of stuff is expedient to the integrate clinical, physiological and psychophysiological examinations, which differ the greater objectivity (R2 = 56-72 %) and conformity of the received results (on mathematical models), with psychological methods - informative enough at an empirical level, but having a significant component of subjectivity and polymodal personal reactivity.