Задачи и перспективы психофизиологического сопровождения личного состава МЧС в условиях чрезвычайных ситуаций и ликвидации их последствий - Гринько, В.И.; Незавитина, Т.С.; Пузанова, А.Г.; Чумаева, Ю.В. (Актуальні проблеми транспортної медицини, 2006)
Сапери і піротехніки в умовах надзвичайної ситуації неминуче відчувають нервово-психічні і фізичні навантаження, вплив стресових чинників. Високий рівень психофізіологічних функцій уваги, стійкість до стресу і здатність зберігати ясність і чіткість сприйняття в умовах монотонної праці є їх професіонально важливими якостями. Sappers and pyrotechnists in an extreme situation inevitably test psychological and exercise stresses, influence of stressful factors. The high level of psychophysiological functions of attention, fastness to a stress and ability to store clearness and a sharpness of perception in conditions of monotonous work are their professionally important qualities.