Влияние процессов профессиональной адаптации на функциональное состояние организма пожарных-спасателей - Нехорошкова, Ю.В. (Актуальні проблеми транспортної медицини, 2006)
Проводили дослідження стану здоров'я і механізмів професійної адаптації у пожежників-рятувальників. Показано, що психофізіологічний стан, діяльність вегетативної нервової системи, зокрема, функціонування симпатоадреналової системи і стан здоров'я обстеженого контингенту залежить від професійної групи і стажу роботи за фахом. State of health and mechanisms of professional acclimatization at firemen - rescuers investigated. It is shown, that a psychophysiological state, activity of vegetative nervous system, in particular, functioning sympathoadrenalic system and a state of health of the surveyed contingent depends on professional bunch and the experience of work on a speciality.