Кероване проектування документообігу в управлінських інформаційних системах - Задорожна, Н.Т.; Лавріщева, К.М. (Інститут програмних систем НАН України, 2006)
Аналізується процес проектування документообігу в управлінських інформаційних систем
(УІС). Пропонуються нові принципи моделювання задач керування технологічним процесом
проектування, контролю та корекції плану робіт по створенню УІС. Визначено формальну
модель керування проектуванням таких систем. Наведено приклад застосування запропонованих принципів. Рассматривается проблема проектного менеджмента управленческих информационных систем (УИС). Определены модели документов для расчета объемных и временных характеристик документов, модели автоматизированного рабочей станции (АРС), принципы маршрутизации документов в УИС на основе теории массового обслуживания та менеджмент проекта на основе модели плана проекта и сетевого графика работ. Результаты менеджмента промоделированы в среде Microsoft Office Project 2003. The article is dedicated to project management document flow administrative information systems (AIS). Volumetric and time characteristics for every document are defined. They depend on capacity of documents processing nodes, which are in the executive queue. AIS project management model is based on the integrated operational schedule and system project method in accordance with project plan model. The example using of the proposed principles is represented.