До питаня про працю громадянського суспільства - Оніщенко, Н.М. (Часопис Київського університету права, 2010)
Серед багатьох аспектів дослідження проблематики, присвяченої становленню, формуванню, розвитку громадянського суспільства, його окремих інститутів, на жаль, ні в рамках монографічних робіт, ні, навіть, у статейному викладі дотепер досить повно не проаналізовані особливості, сутність, природа права громадянського суспільства. В даній статті автор спробує відповісти на ці, а також, пов’язані з ними питання. Ключові слова: право, соціальне призначення права, право громадянського суспільства, громадянське суспільство, право і культура, право і правосвідомість, принципи права. Среди многих аспектов исследования проблематики, посвященной становлению, формированию, развитию гражданского общества, его отдельных институтов, к сожалению, ни в рамках монографических работ, ни, даже, в статейном изложении до сих пор достаточно полно не проанализированы особенности, сущность, природа права гражданского общества. В данной статье автор предпринимает попытку ответить на эти, а также, связанные с ними вопросы. Ключевые слова: право, социальное предназначение права, право гражданского общества, гражданское общество, право и культура, право и правосознание, принципы права. Among many aspects of research of the problematics devoted to formation, formation, development of a civil society, its separate institutes, unfortunately, within the limits of monographic works, even, in a article statement till now features, essence, the nature of the right of a civil society full enough are not analysed. In given article the author makes an attempt to answer on these, and also, the questions connected with them. Key words: the right, social mission of the right, the right of a civil society, a civil society, the right and culture, the right and sense of justice, right principles.