Релігійно-правові основи ставлення до дітей в Корані і "Сахіхе" Аль-Бухарі - Анохін, О.М. (Часопис Київського університету права, 2010)
У статті розглядаються основи регулювання взаємовідносин батьків і дітей в одному із головних джерел мусульманського права - збірнику хадисів імама аль-Бухарі. Показуються сімейні цінності в ісламі, основи виховального процесу, роль батьків у фізичному та духовному розвитку дітей. Ключові слова: Коран, хадіси, імам аль-Бухарі, виховання дітей, сім’я в ісламі. В статье рассматриваются основы регулирования взаимоотношений родителей и детей в одном из главных источников мусульманского права- сборнике хадисов имама аль-Бухари. Показываются семейные ценности в исламе, основы воспитательного процесса, роль родителей в физическом и духовном развитии детей. Ключевые слова: Коран, хадисы, имам аль-Бухари, воспитание детей, семья в исламе. The article examines the fundamentals of the regulation of mutual relations between parents and children in the one of the main sources of the Mohammedan law . Imam Al-Bukhari.s hadith collection. It shows the family values in the Islam, the fundamentals of the educational process, the role of parents in the physical and spiritual child development. Key words: Quran, hadith, Imam al-Bukhari, child education, family in the Islam.