Держава і право як різні модуси єдиної субстанції у науково-теоретичній спадщині Б.О.Кістяківського - Єрмоленко, І.Я. (Часопис Київського університету права, 2010)
У статті розглядається проблема гармонії між державою і правом. У даному відношенні аналізується концепція Б. А. Кістяківського, де держава представлена у якості правового інституту, який створюється і регулюється правовими нормами. Таким чином, держава і право уявляються як різні модуси єдиної субстанції. Ключові слова: держава, право, державна влада, правові норми, державний устрій, солідарність, панування. В статье рассматривается проблема гармонии между государством и правом. В даном отношении анализируется концепция Б. А. Кистяковского, где государство представлено в качестве правового института, который создается и регулируется правовыми нормами. Таким образом, государство и право представляются как различные модусы единой субстанции. Ключевые слова: государство, право, государственная власть, правовые нормы, государственный строй, солидарность, господство. This article examines the problem harmony between state and law. In this respect is analysed B. A. Kistyakivky.s conception, in which state is regarded as a legal institute, created and regulated by the legal norms. So, state and law are represented as two different moduses of the same substantion. Key words: state, law, state power, legal norms, state order, solidarity, domination.