Особливості ліцензування обігу алкогольної продукції в Україні - Пальчук, П.М. (Часопис Київського університету права, 2010)
У статті розглянуто особливості ліцензування оптової та роздрібної торгівлі алкогольною продукцією, зокрема визначено, що запровадження спеціального порядку ліцензування в цій сфері має на меті поповнення бюджету. Обґрунтовується необхідність зміни порядку ліцензування в цій сфері в частині порядку видачі ліцензій та визначення розміру платежів за видачу ліцензії. Ключові слова: господарська діяльність, ліцензія, орган ліцензування, ліцензіат, алкогольна продукція. В статье рассмотрены особенности лицензирования оптовой и розничной торговли алкогольной продукцией, в частности определено, что внедрение специального порядка лицензирования в этой сфере имеет целью пополнения бюджета. Обосновывается необходимость изменения порядка лицензирования в этой сфере в части порядка выдачи лицензий и определение размера платежей за выдачу лицензии. Ключевые слова: хозяйственная деятельность, лицензия, орган лицензирования, лицензиат, алкогольная продукция. In this article it was reviewed features of licensing of spirits wholesale and retail trade. Particularly it was defined that introduction of special system of licensing due budget charging. Necessity of licensing order modification was grounded. This modification must be directed to changing of issuance of a license and determining of a licensing fee. Key words: economical activity, license, authority of licensing, licensee, spirits.