Правове врегулювання відносин з відчуження земельних ділянок для суспільних потреб чи з мотивів суспільної необхідності - Харченко, О.С. (Часопис Київського університету права, 2010)
Наукова стаття присвячена дослідженню змін у законодавстві щодо відчуження земельних ділянок для суспільних потреб чи з мотивів суспільної необхідності. Здійснено характеристику цих відносин та проведено їх аналіз. Ключові слова: земельна ділянка, суспільна потреба, суспільна необхідність, викуп, відчуження. Научная статья посвящена исследованию изменений в законодательстве относительно отчуждения земельных участков для общественных нужд и с мотивов общественной необходимости. Осуществлена характеристика этих отношений и проведен их анализ. Ключевые слова: земельный участок, общественная нужда, общественная необходимость, выкуп, отчуждение. The scientific article is devoted to the research of the changes in the legislation for dispossession of land for public needs or for reasons of social necessity. Characteristics of these relations are done and their analysis is conducted. Key words: a plot of land, public need, social necessity, redemption, dispossession.