Доведення до самогубства: порівняльна характеристика українського і зарубіжного кримінального законодавства - Колінько, О.О. (Часопис Київського університету права, 2010)
У статті проводиться порівняння ст. 120 КК України «Доведення до самогубства» з аналогічними нормами іноземних держав. У результаті досліджень, автор пропонує змінити ст. 120 КК України. Ключові слова: самогубство, доведення до самогубства, спроба самогубства, схилення до самогубства, допомога в самогубстві, кримінальна відповідальність, рівень самогубств, попередження самогубств. В статье проводится сравнение ст. 120 УК Украины «Доведение до самоубийства» с аналогичными нормами иностранных государств. В результате исследования, автор предлагает изменить ст. 120 УК Украины. Ключевые слова: самоубийство, доведение до самоубийства, попытка самоубийства, склонение к самоубийству, помощь в самоубийстве, уголовная ответственность, уровень самоубийств, предупреждение самоубийствам. In the article is made a comparison of Article 120 Criminal Code of Ukraine "Drive to suicide" with similar norms of foreigner states. As a result of investigation, author proposes to modify the Article 120 Criminal Code of Ukraine. Key words: suicide, drive to suicide, suicide attempt, inclination to suicide, help in suicide, criminal responsibility, suicide rate, suicide prevention.