Кримінально - процесуальне доказування в умовах реформування українського судочинства - Пастернак, Ю.Б. (Часопис Київського університету права, 2010)
В даній статті автор досліджує поняття та сутність кримінально-процесуального доказування. Аналізуються основні підходи до його розуміння. З огляду на наявність безпосередньої кореляції між новим призначенням кримінального судочинства та методологією доказування обґрунтовується думка, щодо необхідності переосмислення останньої та відповідно пропонується авторське поняття кримінально-процесуального доказування. Ключові слова: кримінально-процесуальне пізнання, кримінально-процесуальне доказування, функціональний інтерес, аргументація правової позиції. В данной статье автором исследуются понятие и сущность уголовно-процессуального доказывания. Анализируются основные подходы к его пониманию. Учитывая наличие непосредственной корреляции между новым предназначением уголовного судопроизводства и методологией доказывания, обосновывается позиция относительно необходимости переосмысления последней и соответственно предлагается авторское определение уголовно-процессуального доказывания. Ключевые слова: уголовно-процессуальное познание, уголовно-процессуальное доказывание, функциональный интерес, аргументация правовой позиции. In this article the author studies the concept and the essence of criminal procedural proof. The main approaches to it’s interpretation are analyzed. Taking into account the existence of direct correlation between the new object of criminal procedure and the proof methodology, the opinion concerning the necessity of its reconsideration is substantiated. Accordingly the author's criminal procedural proof definition is proposed. Key words: criminal procedural cognition, criminal-procedural proof, functional interest, argumentation of legal position.