Необхідність створення в Україні нового національного органу з прав людини - Бурлак, О.В. (Часопис Київського університету права, 2010)
Стаття присвячена питанню вдосконалення національного механізму захисту прав людини. Автором пропонується створити додатковий інституційний орган у цій сфері у відповідності з міжнародними стандартами, що стосуються статусу і функціонування національних установ із захисту і заохочення прав людини, зокрема Паризьким принципам 1991 р. Ключові слова: національна установа із захисту і заохочення прав людини, Паризькі принципи, міжнародні стандарти із прав людини, імплементація міжнародних зобов’язань у внутрішнє право держави. Статья посвящена вопросу усовершенствования национального механизма защиты прав человека. Автором предлагается создать дополнительный институционный орган в этой сфере в соответствии с международными стандартами, которые касаются статуса и функционирования национальных учреждений по защите и поощрению прав человека, в частности Парижским принципам 1991 г. Ключевые слова: национальное учреждение по защите и поощрению прав человека, Парижские принципы, международные стандарты по правам человека, имплементация международных обязательств во внутренне право государства. The article is devoted to the improvement of national mechanism for the protection of human rights. The Author suggests establishing additional institution in this sphere in conformity with international standards of status and functioning of national human rights institution, particular with Paris principles (1991). Key words: national institution for the promotion and protection of human rights, Paris principles, international standards of human rights, national implementation of international commitments.