Доктринальні проблеми визначення поняття судової влади - Нечипорук, С.В. (Часопис Київського університету права, 2010)
Дана стаття торкається проблеми визначення поняття «судова влада» та підходів що існують в правовій доктрині щодо даного питання. Автор аналізує співвідношення таких категорій як «судова система», «правосудя» та «судова влада». В статті пропонуються до уваги читача специфічні риси судової влади в Україні. На основі проведеного дослідження автор формулює власне визначення судової влади. Ключові слова: судова влада, правова доктрина, судова система, правосуддя. В статье исследуются проблемы определения понятия «судебная власть» и подходы, которые существуют в правовой доктрине относительно этого вопроса. Автор анализирует соотношение таких категорий как «судебная система», «правосудие» и «судебная власть» выделяет специфические черты судебной власти в Украине. Ключевые слова: судовая власть, правовая доктрина, судебная система, правосудие. This article touches upon the problem of determination of the concept of «judicial power (authority)» and approaches existing in legal doctrine on this problem. The author analyses correlation of such categories as «judicial system», «(public) justice» and «judicial power». The article gives some specific features of judicial power in Ukraine. On the basis of conducted research the author formulates her own definition of judicial power. Key words: judicial power, legal doctrine, judicial system.