Дослідження сутності держави через призму функціонального аналізу - Сидоров, А.І. (Часопис Київського університету права, 2010)
На основі вивчення філософського змісту категорії «сутність», яка відображає визначальне у предметі визначається юридичне значення сутності держави як засобу соціального впливу. Досліджено значення функціонального аналізу у вивченні сутності державних інститутів. Ключові слова: держава, сутність функції, функціональне призначення, функціональний аналіз. На основе изучения философского содержания категории «сущность» отражающей основное определение предмета, исследовано юридическое значение сущности государства как средства социального влияния. Изучено значение функционального анализа в определении сущности государственных институтов. Ключевые слова: государство, сущность функции, функциональное назначение, функциональный анализ. Legal meaning of the essence of state as a means of social influence is studied on the basis of the philosophical content of the category of the «essence», which reflects the defined in the subject. The importance of functional analysis in the study of the essence of state institutions is studied. Key words: state, essence, functions, functional purpose, functional analysis.