Історія формування сім"ї як соціального інституту в західно європейському культурному контексті - Шумейко, О.В. (Часопис Київського університету права, 2010)
У статті розглядається становлення сім’ї як соціального інституту в західноєвропейському культурному контексті, підводячи таким чином монадологічною (патріархальною) концепції сім’ї і відкриваючи можливість співіснування багатоманіття її форм у сучасному світі. Ключові слова: сім’я, шлюб, соціальний інститут, держава, подружжя. В статье рассматривается становление семьи как социального института в западноевропейском культурном контексте, подводя таким образом монадологической (патриархальной) концепции семьи и открывая возможность сосуществования многообразия ее форм в современном мире. Ключевые слова: семья, брак, социальный институт, государство супружеская чета. In the article author considered family forming as social institute in West European cultural context. Also show sum total family conceptions from patriarchal to modern conceptions. Key words: family, marriage, social institute, state.