Конкурсна процедура прийняття на державну службу: європейський досвід правового регулювання - Кірмач, А.В. (Часопис Київського університету права, 2010)
В статті розглядаються теоретичні та практичні питання службової кар’єри державних службовців. На основі аналізу, насамперед, європейського досвіду правового регулювання та чинного вітчизняного законодавства, автор обґрунтовує необхідність виокремлення службової кар’єри як основного елементу проходження державної служби та удосконалення чинних процедур просування по державній службі. Ключові слова: державна служба, умови прийняття на державну службу, конкурсні процедури, європейський досвід. В статье автор анализирует теоретические и практические аспекты служебной карьеры государственных служащих. На основании исследования, в первую очередь, европейского опыта правового регулирования и отечественного законодательства, автор обосновывает необходимость выделения служебной карьеры как основного элемента прохождения государственной службы, а также улучшения существующих процедур продвижения по государственной службе. Ключевые слова: государственная служба, условия приема на государственную службу, конкурсные процедуры, европейский опыт. The article describes theoretical and practical issues related to the career development of civil servants. On the basis of relevant European experience of legal regulation of the civil service, and applicable Ukrainian law, the author argues the need of outline the career as a key element of the civil service and improve current rules and procedures of the career development of civil servants. Key words: civil service, requirements for hiring on civil service, competition procedures, European experience.