Сім'я як визначальний фактор у профілактиці молодіжної злочинності в Україні - Денисов, С.Ф. (Часопис Київського університету права, 2010)
У роботі застосовується значення морального, трудового, правового виховання в сім’ї, висвітлюються питання, пов’язані з відповідальністю батьків за неналежне виконання сімейних обов’язків, головним з яких є виховання молодого покоління. Особлива увага приділена вивченню профілактичного значення виховання осіб молодіжного віку, що здійснюється в сім’ї. Ключові слова: виховання, молодь, молодіжна злочинність, профілактика, сім’я. В работе уточняется значение нравственного, трудового, правового воспитания в семье, описываются вопросы, связанные с ответственностью родителей за ненадлежащее выполнение семейных обязанностей, главным из которых является воспитание молодого поколения. Особое внимание уделено изучению профилактического значения воспитания лиц молодежного возраста, осуществляемого в семье. Ключевые слова: воспитание, молодежь, молодежная преступность, профилактика, семья. In this work is refined the value of moral, labour, legal education in the family, are described the questions, related to responsibility of parents for the legally improper of their duties main from which is the education of the young generation. The special attention is paid to the study of preventive meaning of education of youth, realized in the family. Key words: education, young generation, youth criminality, prevention, family.