Громадянське суспільство в механізмі судової влади та правосуддя: теоретико-правовий аспект - Прилуцький, С.В. (Часопис Київського університету права, 2010)
У даній роботі досліджується питання про взаємозв’язок, який існує між громадянським суспільством і судовою владою у правовій державі. Видаляються і розглядаються найбільш важливі інститути громадянського суспільства у механізмі судової влади і правосуддя ( суд за участю представників суспільства, мирові судді, адвокатура та ін.). Ключові слова: судова влада, громадянське суспільство мировий суд, адвокатура. В данной работе исследуется вопрос о взаимосвязи, которая существует между гражданским обществом и судебной властью в правовом государстве. Выделяются и рассматриваются наиболее важные институты гражданского общества в механизме судебной власти и правосудия (суд с участием представителей общества, мировые судьи, адвокатура и др.). Ключевые слова: судебная власть, гражданское общество, мировой суд, адвокатура. In this work a question is probed about intercommunication which exists between civil society and department judicial in the legal state. Select and examined the most essential institutes of civil society in the mechanism of department judicial and justice (court with participation the representatives of society, justice’s courts, advocacy and other). Key words: department judicial, civil society, justices of the peace, advocacy.