Правопорушення у спорті: допінг, поняття і історія розповсюдження - Бордюгова, Н.В. (Часопис Київського університету права, 2010)
Використання допінгу і найпоширенішим і найбільш переслідуваним правопорушенням у сфері спорту, яке знаходиться в площині декількох галузей права. До виникнення цієї проблеми призвела глобальна комерціалізація спорту. Ключові слова: заборонені препарати, допінг-контроль, антидопінгові правила. Использование допинга является самым распространенным и наиболее преследуемым правонарушением в сфере спорта, находящимся в плоскости нескольких отраслей права. К возникновению этой проблемы привела глобальная коммерциализация спорта. Ключевые слова. запрещенные препараты, допинг-контроль, антидопинговые правила. Doping usage is one of the most spread and most prosecuted infringement in the sports sphere, which is within the frame of few branches of law. To the appearance of this problem led the global commercialization of sport. Key words: prohibited substances, doping-control, antidoping rules.