Нові категорії кодексу адміністративного судочинства України: питання наукового тлумачення - Авер'янов, В.Б. (Часопис Київського університету права, 2010)
Розглядаються недоліки низки понятійно-термінологічних новел у Кодексі адміністративного судочинства України та шляхи їх усунення. Особлива увага приділена удосконаленню нормативної формули КАС «владні управлінські функції», яка має бути радикально змінена в ході наступних змін і доповнень до названого Кодексу. Ключові слова: адміністративний процес, публічна служба, суб’єкт владних повноважень, функції, державне управління, внутрішньо організаційне управління, виконавча влада. Рассматриваются недостатки ряда понятийно-терминологических новелл в Кодексе административного судопроизводства Украины и пути их устранения. Особенное внимание уделено совершенствованию нормативной формулы КАС «властные управленческие функции», которая должна быть радикально изменена в ходе последующих изменений и дополнений к названому Кодексу. Ключевые слова: административный процесс, публичная служба, субъект властных полномочий, функции, государственное правление, внутреннее организационное правление, исполнительная власть. Here have been described the existing drawbacks of the range of notions 1 definitions implemented in the Code of administrative adjudication of Ukraine and the ways of their improvement. Special attention’s been paid to the normative definition used in the Code - «public managerial functions», that should be changed in it’s core in the process of the expected amendments to it. Key words: administrative process, public service, functions, public administration, internal administration, executive authority.