Ефективність правового регулювання (питання теорії) - Тарахонич, Т.І. (Часопис Київського університету права, 2010)
У статті аналізуються критерії виміру правового регулювання. Звернено увагу на загально-соціальні та юридичні (спеціально-соціальні) передумови досягнення ефективності правової норми. Ключові слова: правове регулювання, цінність правового регулювання, економність правового регулювання, ефективність правового регулювання. В статье анализируются критерии определения эффективности правового регулирования. Обращено внимание на обще-социальные и юридические (специально-социальные) предпосылки эффективности правовой нормы. Ключевые слова: правовое регулирование, ценность правового регулирования, экономность правового регулирования, эффективность правового регулирования. In the article have been analyzed the criteria for evaluation of effective legal regulation. The attention’s been stipulated on the issue of general social and legal (special-and-social) pre-conditions for gradual usage (effectiveness) of the legal norm. Key words: legal regulation, importance of legal regulation, effective (minor) usage of legal regulation, effective legal regulation.