Організаційно-правові засади діяльності народного комісаріату закордонних справ УСРР (1919 - 1923 рр.) - Купчик, Р.О. (Часопис Київського університету права, 2010)
Вивчено нормативно-правову базу, що регулювала у 1919-1923 рр. діяльність Народного комісаріату закордонних справ УСРР. Визначені функції НКЗС УСРР і його структурних підрозділів, їх правовий статус і організаційна структура. Ключові слова: УСРР, Конституція, раднарком, ВУЦВК, повпред, консул, уповноважений, положення, постанова, наказ. Изучено нормативно-правовую базу, регулирующую в 1919-1923 гг. деятельность Народного комиссариата иностранных дел УСРР. Определены функции НКИД УССР и его структурных подразделений функции, правовой статус и организационная структура. Ключевые слова: УССР, Конституция, совнарком, ВУЦИК, повпред, консул, уполномоченный, положение, постановление, приказ. Normal-Law base, which regulated in 1919 - 1923’s an activity of Foreign Office of Ukrainian SSR is studied. Its and structural subdivisions functions, law status and organizational structure. Key words: Ukrainian SSR, Constitution, radnarkom, VUCVK, povpred, consul, agent, regulations, decree, order.