Значення та сутність правового режиму в правовій системі України - Коссе, Д.Д. (Часопис Київського університету права, 2010)
Особливості категорії „правовий режим” визначаються в змісті правового режиму, структурі режиму, методах та способах правового регулювання. Причиною таких особливостей є комплексність категорії, яка носить міжгалузевий характер. Актуальність застосування цієї категорії на практиці зумовлюється відсутністю системності в правовому регулюванні в сучасній Україні, необхідністю швидкого реагування на нові суспільні відносини та зміни у вже існуючих. Ключові слова: правовий режим, правова система, зміст правового режиму, структура правового режиму. Особенности категории „правовой режим” проявляются в содержании правового режима, структуре режима, методах и способах правового регулирования. Причиной таких особенностей является комплексность категории, которая носит межотраслевой характер. Актуальность применения этой категории на практике объясняется отсутствием системности в правовом регулировании в современной Украине, необходимостью быстрого реагирования на новые общественные отношения и изменения в уже существующих. Ключевые слова: правовой режим, правовая система, содержание правового режима, структура правового режима. Features of the category of «legal regime» appear in the content of the regime structure of the legal regime, methods and means of legal regulation. The reason for such feature is the complexity of the category, which is interdisciplinary in nature. The relevance of this category in practice due to lack of consistency in the legal regulation in modern Ukraine, the need to respond quickly to new social relations and changes in existing ones. Key words: legal regime, the system of the law, the content of the legal regime, the structure of the legal regime.