Проблеми та перспективи функціонування ПДВ - Боровик, П.М. (Економічний вісник Донбасу, 2009)
У статті досліджено недоліки сучасного механізму справляння податку на додану вартість та запропоновано напрями вдосконалення механізму його нарахування та сплати. Ключові слова: податок на додану вартість, непряме оподаткування, спеціальні податкові режими справляння податку на додану вартість. В статье исследовано недостатки современного механизма изымания налога на добавленную стоимость и предложено пути совершенствования механизма начисления и оплаты этого налога. Ключевые слова: налог на добавленную стоимость, непрямое налогообложение, специальный налоговый режим взимания налога на добавленную стоимость. In the article investigational lacks of modern mechanism of production of tax value-added and directions of perfection of mechanism of his extra charge and payment are offered. Key words: value-added tax, tax obligations, indirect taxation special tax mode of collection of the valueadded tax.