Оцінка інтелектуального капіталу та ризику інвестора в розрізі методичного підходу оцінки інвестиційного потенціалу регіону - Ткаченко, В.А.; Целіна, Н.О.; Матієнко, В.М. (Економічний вісник Донбасу, 2009)
Проаналізовано основні методи оцінки інтелектуального капіталу та ризику інвестора, їх взаємозв’язок та взаємний вплив в процесі інвестування. Також розглянуто можливість та практичну цінність використання отриманих результатів для оцінки інвестиційного потенціалу регіону. Ключові слова: господарський комплекс, інтелектуальний капітал, ризик, інвестиції, інтегральний рейтинг, інвестиційний потенціал. Проанализированы основные методы оценки интеллектуального капитала и риску инвестора, их взаимосвязь и взаимное влияние в процессе инвестирования. Также рассмотрена возможность и практическая ценность использования полученных результатов для оценки инвестиционного потенциала региона. Ключевые слова: хозяйственный комплекс, интеллектуальный капитал, риск, инвестиции, интегральный рейтинг, инвестиционный потенциал. The basic methods of estimation of intellectual capital are analysed, and to the risk of investor, their intercommunication and cross-coupling in the process of investing. Possibility and practical value of drawing on the got results is also considered for the estimation of investment potential of region. Key words: economic complex, intellectual capital, risk, investments, integral rating, investment potential.