Проблемы формирования кластерных систем в региональной экономике - Матросова, Л.Н.; Цеханович, В.Б. (Економічний вісник Донбасу, 2009)
У статті розглядаються ідея, процес створення й розвитку кластерів. Необхідність формування кластерних структур обґрунтовується невідкладною потребою в розробці нових теоретичних і практичних підходів до створення сприятливих умов для функціонування регіональної економіки. Сформульовані висновки про здійснення заходів щодо створення кластерних систем. Ключові слова: кластер, регіональна економіка, кластерна система. В статье рассматриваются идея, процесс создания и развития кластеров. Необходимость формирования кластерных структур обосновывается неотложной потребностью в разработке новых теоретических и практических подходов к созданию благоприятных условий для функционирования региональной экономики. Сформулированы выводы по осуществлению мероприятий для создания кластерных систем. Ключевые слова: кластер, региональная экономика, кластерная система. An idea, process of creation and development of clusters, is examined in the article. The necessity of forming of cluster structures is grounded an urgent requirement in development of the new theoretical and practical going near creation of favorable terms for functioning of regional economy. Conclusions are done on realization of measures of the cluster systems. Key words: cluster, regional econonomy, cluster systems.