Оцінка змін у механізмі справляння податку на додану вартість у сільському господарстві - Тулуш, Л.Д. (Економічний вісник Донбасу, 2009)
Ключовою вимогою ВТО є вільний доступ товарів на внутрішні ринки будь-якої країни й недопущення податкової дискримінації. Це визначає потребу реформування механізму фінансової підтримки сільського господарства, зокрема й через функціонування спеціального режиму виробництва ПДВ. Ключові слова: податок на додаткову вартість, податкові зобов’язання, податкова знижка, метод непрямого оподатковування сільськогосподарських товаровиробників. Ключевым требованием ВТО является свободный доступ товаров на внутренние рынки любой страны и недопущения налоговой дискриминации. Это предопределяет потребность реформирования механизма финансовой поддержки сельского хозяйства, в том числе и через функционирование специального режима производства НДС. Ключевые слова: налог на добавленную стоимость, налоговые обязательства, налоговая скидка, метод непрямого налогообложения сельскохозяйственных товаропроизводителей. One of key requirements of the WTO there is providing of free access of the commodities to the internal markets of any country and non-admission of tax discrimination. It predetermines the necessity of reformation of the operating mechanism of sponsorship of the agriculture due to the special order of the correction of VAT and decline of the level of custom barriers. Key words: value-added tax, tax obligations, tax credit, dedicated mode of indirect taxation of agricultural commodity producers.