Eкспресія та аутофосфорилювання протеїнкінази D2 в дифузних в-крупноклітинних лімфомах - Ковалевська, Л.М.; Юрченко, О.В.; Міхалап, С.В.; Шлапацька, Л.М.; Бердова, Г.Г.; Алексик, Е.М.; Сидоренко, С.П. (Iнститут експериментальної патології, онкології і радіобіології ім. Р. Є. Кавецького, 2008)
Була проведена напівкількісна імуногістохімічна оцінка експресії та аутофосфорилювання протеїнкінази D2 (PKD2) при дифузних крупноклітинних В-клітинних лімфомах (ДКВЛ). Виявлена гетерогенність ДКВЛ по внутрішньоклітинній локалізації, рівню експресії і аутофосфорилювання
PKD2. По характеру експресії і аутофосфорилювання PKD2 виділені 3 групи ДКВЛ, що відрізняються за рівнем диференціювання злоякісно трансформованих клітин. При ДКВЛ з найнижчим рівнем диференціювання встановили низький рівень експресії та аутофосфорилювання
PKD2, а у випадках ДКВЛ з високим рівнем диференціювання (позитивні за інтерферон регуляторним фактором-4 (IRF-4) та негативні за білком Bcl-6) спостерігали високий рівень експресії та аутофосфорилювання
PKD2. Using semiquantitative immunohistochemistry the level of expression and autophosphorylation of protein kinase D2 (PKD2) was evaluated in diffuse large B-cell lymphomas (DLBCL). The heterogeneity of DLBCL in expression, intracellular localization, and autophosphorylation of PKD2 was demonstrated. According to the character of PKD2 expression and autophosphorylation DLBCL were separated into three groups, which have different level of tumor cell differentiation. DLBCL with lower level of cell differentiation were characterized by low level of PKD2 expression and autophosphorylation, while cases with high level of differentiation (IFR-4 positive and Bcl-6 negative) showed the high level of PKD2 expression and autophosphorylation.