Репатріаційні угоди Раднаркому УСРР як інструмент міжнародної легітимації Української радянської держави - Дмитрасевич, Н.О. (Часопис Київського університету права, 2010)
Проаналізувавши зовнішньополітичну діяльність УРСР в 1919-1922 рр., автор дійшов висновку, що підписані українським радянським урядом угоди про репатріацію сприяли міжнародному визнанню УРСР. Ключові слова: репатріація, легітимація, міжнародне право, Раднарком, угода, договір, визнання. Проанализировав внешнеполитическую деятельность УССР в 1919-1922 гг., автор пришел к выводу, что подписанные украинским советским правительством соглашения о репатриации содействовали международному признанию УССР. Ключевые слова: репатриация, легитимация, международное право, Совнарком, соглашение, договор, признание. Having analyzed the foreign-policy activities of the USSR during 1919-1922, the author comes to the conclusion that the repatriation agreements signed by the Ukrainian Soviet government contributed to international recognition of the USSR. Key words: repatriation, legitimation, international law, Radnarkom, agreement, agreement, confession.