Європейський досвід правового регулювання службової кар'єри державних службовців - Кірмач, А.В. (Часопис Київського університету права, 2010)
В статті розглядаються теоретичні та практичні аспекти конкурсних процедур прийняття на державну службу, а також практика їх застосування в європейських країнах. На основі аналізу, насамперед, європейського досвіду правового регулювання, автор обґрунтовує доцільність впровадження окремих аспектів такого правового регулювання для удосконалення законодавства про державну службу в Україні. Ключові слова: державна служба, просування по службі, службова кар’єра, система посад, європейський досвід. В статье автор анализирует теоретические и практические аспекты конкурсных процедур при принятии на государственную службу, а также практику их применения в европейских странах. На основании исследования, в первую очередь, европейского опыта правового регулирования этих элементов, автор предлагает использовать некоторые позитивные аспекты такого правового регулирования для улучшения законодательства Украины о государственной службе. Ключевые слова: государственная служба, продвижение по службе, служебная карьера, система должностей, европейский опыт. The article describes theoretical and practical issues related to the competition procedures for admission to the civil service and applicable rules and procedures. On the basis of relevant European experience of legal regulation of the civil service, and applicable Ukrainian law, the author argues the need of establishing of clear and definite rules and procedures for the competition procedures in Ukraine. Key words: civil service, civil servant’s career, system of positions, european experience.