Історичні передумови становлення господарського процесуального законодавства під впливом матеріально-правових актів - Ніколенко, Л.М. (Часопис Київського університету права, 2010)
Статтю присвячено дослідженню історичних передумов становлення господарського процесуального законодавства під впливом матеріально-правових актів. Аналізуються матеріально-правові акти, які впливали на розвиток господарського судочинства в Україні. Ключові слова: господарське процесуальне законодавство, господарське судочинство, арбітраж, арбітражний процес, господарський суд. Статья посвящена исследованию исторических предпосылок становления хозяйственного процессуального законодательства под влиянием материально-правовых актов. Анализируются материально правовые акты, которые повлияли на развитие хозяйственного процессуального законодательства в Украине. Ключевые слова: хозяйственное процессуальное законодательство, хозяйственное судопроизводство, арбитраж, арбитражный процесс, хозяйственный суд. The paper covers the historical backgrounds research of the formation of economic procedural legislation under the influence of the substantive acts. The substantive acts that have influenced the development of economic procedural legislation in Ukraine are analyzed. Key words: economic procedural legislation, economic litigation, arbitration, the arbitration process, the economic court.