Загальні особливості цивільно-правової охорони товарних знаків в Україні та Республіці Польща (порівняльна характеристика) - Савич, С.С. (Часопис Київського університету права, 2010)
У статті розглядаються питання нормативного забезпечення цивільно-правової охорони знаків для товарів і послуг в Україні та Республіці Польща. Характеризуються напрямки систематизації законодавства про інтелектуальну власність цих країн. Визначається місце цивільно-правового методу регулювання, значення Цивільного кодексу в умовах такої систематизації в обох країнах. Ключові слова: товарний знак, цивільно-правова охорона, право інтелектуальної власності, промислова власність, охоронне право, виключне право. В статье рассматриваются вопросы нормативного обеспечения гражданско-правовой охраны знаков для товаров и услуг в Украине и Республике Польша. Характеризуются направления систематизации законодательства об интеллектуальной собственности этих стран. Определяется место гражданско-правового метода регулирования, значение Гражданского кодекса в условиях такой систематизации в обеих странах. Ключевые слова: товарный знак, гражданско-правовая охрана, право интеллектуальной собственности, промышленная собственность, охранительное право, исключительное право. The article deals with problems of normative ensuring of civil legal protection of trademarks. The article describes the trends of intellectual property’s systematization of these countries and the place of Civil Code in this issue. Key words: trade mark, civil legal protection, the law of intellectual property, the industrial property, protection right, sole right.