Про деякі логічні дефекти регламентації інституту співучасті у злочинів в кримінальному кодексі України - Тростюк, З.А. (Часопис Київського університету права, 2010)
У статті розглядаються проблеми логічних дефектів регламентації інституту співучасті в Кримінальному кодексі України. Зокрема, досліджуються питання відповідності окремих понять в межах інституту співучасті у злочині правилам формальної логіки. Пропонуються зміни до Кримінального кодексу України, в яких відсутні логічні суперечності та неповнота викладу. Ключові слова: логічна суперечність, неповнота викладу, логічні дефекти, інститут співучасті у злочині, причетність до злочину, виконавець (співвиконавець) злочину, добровільна відмова співучасників, попередня змова групи осіб. В статье рассматриваются проблемы логических дефектов регламентации института соучастия в преступлении в Уголовном кодексе Украины. В частности, исследуются вопросы соответствия отдельных понятий в пределах института соучастия в преступлении правилам формальной логики. Предлагаются изменения в Уголовный кодекс Украины, в которых отсутствуют логические противоречия и неполнота изложения. Ключевые слова: логическое противоречие, неполнота изложения, логические дефекты, институт соучастия в преступлении, прикосновенность к преступлению, исполнитель (соисполнитель) преступления, добровольный отказ соучастников, предварительный сговор группы лиц. The problems of logical defects in the regulations of the criminal complicity in the Criminal Code of Ukraine are being regarded in this article. The compliance one conception to another conception within criminal compliancy to the rules of formal logic is being researched in particular. Some changes is proposed by the author, that won’t be had logical contradictions and incompleteness of the exposition. Key words: logical contradiction, incompleteness of the exposition, logical defects, institute of criminal complicity, involvement in crime, principal (or co-principal), voluntary renunciation of accomplices, a group of persons upon prior conspiracy.