Корупція та службова злочинність як системний фактор у економіці України - Нерсесян, А.С. (Часопис Київського університету права, 2010)
Автор розглядає проблеми корупції та службової злочинності, як факторів, що в той чи інший спосіб впливають на економіку України. Визначено основні ознаки корупції в економічній діяльності, встановлено її типологію в залежності від суб’єкта корупційного делікту або злочину. Ключові слова: корупція, службова злочинність, службова особа, представник влади, економіка. Автор рассматривает проблемы коррупции и служебной преступности, которые тем или иным способом влияют на экономику Украины. Установлены основные признаки коррупции в экономической деятельности, определена ее типология в зависимости от субъекта коррупционного деликта или преступления. Ключевые слова: коррупция, служебная преступность, служебное лицо, представитель власти, экономика. The author considers the problem of corruption and official crime, which in some way affect the economy of Ukraine. The basic features of corruption in economic activity. That crimes defined by its typology, depending on the subject of corruption delict or crime. Key words: corruption, crime, service, service person, representative government, the economy.