Криміналістична характеристика екологічних злочинів - Перебитюк, М.В.; Паламарчук, А.О. (Часопис Київського університету права, 2010)
Дана стаття присвячена дослідженню актуальних проблем криміналістичної характеристики екологічних злочинів. У статті наведена класифікація екологічних злочинів, досліджується її криміналістична характеристика. Також аналізується предмет злочинного посягання, спосіб вчинення злочину, місце скоєння даних злочинів та особа злочинця. Ключові слова: криміналістична характеристика, екологічні злочини, слідові картини, предмет злочинного посягання, спосіб вчинення злочину, особа злочинця. Даная статья посвященная исследованию актуальных проблем криминалистической характеристики экологических преступлений. В статье приведена классификация экологических преступлений, исследуется ее криминалистическая характеристика. Также анализируется предмет преступного посягательства, способ совершения преступления, место совершения данных преступлений и личность преступника. Ключевые слова: криминалистическая характеристика, экологические преступления, предмет преступного посягательства, способ совершения преступления, личность преступника. This article is dedicated to illumination of perennial problems of criminal character of ecological crime. In the article we have propounded a classification of ecological crimes, we investigate its criminal character, also an object of criminal encroachment is analyzed, method with which the crime was committed, the venue of the crime and the identity of the criminal. Key words: criminal characteristic, ecological crimes, object of criminal encroachment, method with which the crime was committed, the venue of the crime, the identity of the criminal.