Система экологических прав граждан России в контексте правового механизма их реализации - Матвеева, Е.В. (Часопис Київського університету права, 2010)
У статті розглядається система екологічних прав громадян Росії в контексті правового механізму їх реалізації. Аналізується думки різних вчених щодо розуміння поняття «екологічні права людини» та гарантування захисту їх прав. Ключові слова: екологічне право, система екологічних прав, механізм реалізації екологічних прав громадян, захист порушених екологічних прав. В статье рассматривается система экологических прав граждан России в контексте правового механизма их реализации. Анализируется взгляды разных ученых относительно понимания понятия «экологические права человека» и гарантия их защиты. Ключевые слова: экологическое право, система экологических прав, механизм реализации экологических прав граждан, защита нарушенных экологических прав. In the article the system is examined ecological rights for the citizens of Russia in the context of legal mechanism of their realization. Also an author analyzes opinions of different scientists? In relation to understanding of opinion “ecological human rights” and guaranteeing of defense of their rights. Key words: ecological right, system of ecological rights, mechanism of realization of ecological rights for citizens, defense of the broken ecological rights.