Міжнародний досвід боротьби з проявами корупції - Чубата, Л.В. (Часопис Київського університету права, 2010)
Стаття присвячена розкриттю глобальних міжнародно-правовових стратегій щодо боротьби зі злочинністю, де новою складовою стало глобальне антикорупційне співробітництво, адже уникнути впливу цих стратегій на окремі держави вочевидь неможливо. Ключові слова: корупція, корупційні діяння, організована злочинність, негативні наслідки корупції, міждержавна взаємодія, податковий і фінансовий контроль, антикорупційні заходи. Статья посвящена раскрытию глобальных международно-правовых стратегий по борьбе с преступностью, где новой составляющей стало глобальное антикоррупционное сотрудничество, ведь избежать влияния этих стратегий на отдельные государства явно невозможно. Ключевые слова: коррупция, коррупционные деяния, организованная преступность, негативные последствия коррупции, межгосударственное взаимодействие, налоговый и финансовый контроль, антикоррупционные меры. The article is devoted to the global international legal strategies in crime prevention, where the global anti-corruption cooperation has become a new component, because it is evidently impossible to avoid the influence of these strategies on separate states. Key words: corruption, corruption acts, organized crime, negative consequences of corruption, inter-state interaction, tax and financial control, anti-corruption measures.