Наукові ступені і вчені звання у перші десятиліття радянської влади в Україні (1917-1934 рр.) - Костенко, І.В. (Часопис Київського університету права, 2010)
У статті розглядаються дискусійні питання становлення системи наукових ступенів і вчених звань та процедур їхнього здобуття в Радянській Україні періоду 1917-1934 рр. Ключові слова: наукові ступені, вчені звання, титулатура, науково-атестаційний процес, приват-доценти, професура, ступінь доктора наук. В статье рассматриваются дискуссионные вопросы становления системы ученых степеней и научных званий и процедур их присуждения и присвоения в Советской Украине в период с 1917 по 1934 гг. Ключевые слова: ученые степени, научные звания, титулатура, научно-аттестационный процесс, приват-доценты, профессура, степень доктора наук. In the article the debatable questions of becoming of the system of graduate degrees and scientific ranks and procedures of their awarding and appropriation are examined in Soviet Ukraine in a period from 1917 to 1934. Key words: academic degrees, academic rank, titulation, scientific evaluation process, university lecturers, professoriate, doctor of sciences degrees.