Духовність як основа людського буття - Лозинська, С.І. (Часопис Київського університету права, 2010)
Стаття присвячена розгляду особистості як духовного утворення, а також духовно-екзистенційної основи людського буття. Зазначається, що необхідною умовою саморозвитку особистості виступає самореалізація, яка передбачає її самовдосконалення. Ключові слова: духовність, духовне життя, духовні цінності, бездуховність, людське буття, особистість, масова свідомість, самореалізація особистості. Статья посвящена рассмотрению личности как духовного образования, а также духовно-экзистенциальной основы человеческого бытия. Отмечается, что необходимым условием саморазвития личности выступает самореализация, которая предусматривает ее самосовершенствования. Ключевые слова: духовность, духовная жизнь, духовные ценности, бездуховность, человеческое бытие, личность, массовое сознание, самореализация личности. The author describes a personality as a spiritual creation and a spiritual existential basis of human being. It is mentioned that the necessary condition of the self-development of the personality is self-realization, which anticipates self-cultivation. Key words: spirituality, spiritual life, spiritual values, non-spirituality, human being, personality, mass consciousness, self-realization of personality.