Поняття, ознаки та структура категорії "правовий статус" - Панчишин, А.В. (Часопис Київського університету права, 2010)
Шляхом дослідження різних поглядів вчених на категорію «правовий статус», здійснено аналіз її ознак та структури, визначається актуальність дослідження цієї категорії як юридичної, що має самостійне значення для юридичної науки, досліджено її природу, зміст та практичне значення. Ключові слова: держава, право, особа, правовий статус, свободи, суб’єктивне право, юридичний обов’язок. Посредством исследования разных взглядов ученых на категорию «правовой статус», осуществлен анализ ее признаков и структуры. Определяется актуальность исследования этой категории как юридической, имеющей самостоятельное значение для юридической науки, исследована ее природа, содержание и практическое значение. Ключевые слова: государство, право, личность, правовой статус, свободы, субъективное право, юридическая обязанность. By undertaking research into views of different scholars the author defined its concept, analysed its features and structure, determined topicality of the research into this category as a legal one, which is important for legal studies. Its nature, content and practical significance have also been investigated. Key words: state, law, person, legal status, freedoms, subjective law, legal duty.