Представницькі органи місцевого самоврядування в системі публічної влади: конституційно-правова природа - Чернецька, О.В. (Часопис Київського університету права, 2010)
В статті досліджуються конституційно-правові основи функціонування представницьких органів місцевого самоврядування в системі публічної влади України. Обгрунтовується сутність місцевих рад як представницьких органів місцевого самоврядування. Ключові слова: публічна влада, місцеве самоврядування, представницькі органи місцевого самоврядування, місцеві ради. В статье исследуются конституционно-правовые основы функционирования представительных органов местного самоуправления в системе публичной власти в Украине. Обосновывается сущность местных советов как представительных органов местного самоуправления в системе публичной власти. Ключевые слова: публичная власть, местное самоуправление, представительные органы местного самоуправления, местные советы. The article investigates the constitutional and legal basis of the functioning of local self-authority representative organs within the system of public authority of Ukraine. It also substantiates the essence of local councils as local self-authority representative organs. Key words: public authority, local self-government, the local self-authority representative organs, local councils.