Основні цілі та етапи здійснення злиття і поглинання фінансових установ у світовій практиці та Україні - Андрущенко, І.Г. (Часопис Київського університету права, 2010)
У статті розглянуто вплив глобалізаційних процесів на злиття і поглинання фінансових установ, а також визначено основні цілі та етапи здійснення таких операцій. У прикінцевій частині статті здійснено аналіз окремих законодавчих актів щодо визначення категорій «злиття» та «поглинання». Ключові слова: глобалізація, злиття, поглинання, транснаціональні корпорації, фінансові установи, інтеграція, диверсифікація, реорганізація. В статье рассмотрено влияние глобализационных процессов на слияние и поглощение финансовых учреждений, а также определены основные цели и этапы осуществления таких операций. В заключительной части статьи осуществлен анализ отдельных законодательных актов относительно определения категорий «слияния» и «поглощения». Ключевые слова: глобализация, слияние, поглощение, транснациональные корпорации, финансовые учреждения, интеграция, диверсификация, реорганизация. The article deals with the consideration of the influence of the processes of globalization on merger and takeover of the financial institutions, and also the main purposes and stages of realization of such operations are determined. In the eventual part of the article the analysis of some legislative acts concerning the determination of the categories "merger" and "takeover" is carried out. Key words: globalization, merger, takeover, transnational corporations, financial institutions, integration, diversification, reorganization.