Про визначення окремих понять, пов'язаних з фінансовою діяльністю держави - Трофімова, Л.В. (Часопис Київського університету права, 2010)
У статті досліджено окремі поняття, що пов’язані з фінансовою діяльністю держави, зокрема і підходи до визначення поняття фінансової політики та її складових, фінансової звітності, фінансового ринку. Приділено увагу проблемам правового регулювання основ побудови фінансової політики, стратегій її реалізації. Ключові слова: фінансова діяльність, фінансове право, фінансовий ринок, фінансова звітність, фінасова політика, контроль. В статье отдельные понятия, связанные с финансовой деятельностью государства, подходы к определению понятия финансовая политика и ее составляющих, финансовой отчетности, финансового рынка. Уделено внимание проблемам правовой регулирования основ построения финансовой политики, стратегий ее реализации. Ключевые слова: финансовая деятельность, финансовые права, финансовый рынок, финансовая политика, контроль. In the article explored basic aspects of financial activity of the state and approaches to determination of concept of financial policy and its constituents, financial accounting, financial market. Attention is spared to the problems of the legal adjusting of basis of financial policy and strategies of its realization. Key words: financial activity, financial law, financial market, financial accounting, financial policy, control.