Правова природа корпоративних прав - Кравченко, С.С. (Часопис Київського університету права, 2010)
У статті „Правова природа корпоративних прав” висвітлюються основні проблеми, які виникають при регулюванні корпоративних правовідносин, а також наводяться шляхи їх вирішення. Зокрема, пропонується: дати чітке визначення поняттю „суб’єктивне корпоративне право”; закріпити за учасниками будь-яких товариств два права: на дивіденди та на отримання коштів. Ключові слова: корпоративне право; суб’єктивне корпоративне право; майнові права; майнові відносини; привілеї; акції. В статье „Правовая природа корпоративных прав” освещаются основные проблемы, которые возникают при регулировании корпоративного правоотношения, а также приводятся пути их решения. В частности, предлагается: дать четкое опреде ление понятию „субъективное корпоративное право”; закрепить за участниками любых обществ два прав: на дивиденды и на получение средств. Ключевые слова: корпоративное право; субъективное корпоративное право; имущественные права; имущественные отношения; привилегии; акции. Article «Nature of law of corporation rights» coverages basic problems of corporation legal relationships regualations. Specifically, proposes: concept «subjective corporation right» defines clear; two rights (at dividend and at to cash) allocates for all partnership participants. Key words: corporation right; subjective corporation right; property rights; property relations; privileges; shares.