Інститут правового регулювання використання відновлюваних джерел енергії природоресурсного права України - Кишко-Єрлі, О.Б. (Часопис Київського університету права, 2010)
У статті обґрунтовується існування інституту правового регулювання використання відновлюваних джерел енергії в природо-ресурсному праві України. З цією метою розглядаються особливості об’єктів природо-ресурсного права України, які зумовлюють його структуру як галузі права. Ключові слова: відновлювані джерела енергії, природно-ресурсне право, інституту галузі права, природні об’єкти та ресурси. В статье обосновывается существование института правового регулирования использования возобновляемых источников энергии в природоресурсном праве Украины. С этой целью рассматриваются особенности объектов природоресурсного права Украины, которые обуславливают его структуру как отрасли права. Ключевые слова: возобновляемые источники энергии, природоресурсное право, институт отрасли права, природные объекты и ресурсы. The article substantiates existence of renewable sources of energy use legal regulation institute in the natural resources law of Ukraine. With this purpose peculiarities of natural resources law of Ukraine objects, which stipulate its structure as a branch of law, are considered. Key words: renewable sources of energy, natural resources law, institute of branch of law, natural objects and resources.