Поняття та види прав на землі для будівництва багатоквартирних житлових будинків у містах - Крамаренко, О.В. (Часопис Київського університету права, 2010)
У статті встановлюється поняття та система прав на землі для будівництва багатоквартирних житлових будинків у містах. Відбувається дослідження особливостей правового регулювання суперфіцію. Ключові слова: речові права, речові права на чужу земельну ділянку, право власності, земельний сервітут, суперфіцій, право постійного користування земельною ділянкою, оренда землі. В статье определяется понятие и система прав на земли для строительства многоквартирных жилых домов в городах. Проводится исследование особенностей правового регулирования суперфиция. Ключевые слова: вещные права, вещные права на чужой земельный участок, право собственности, земельный сервитут, суперфиций, право постоянного пользования земельным участком, аренда земли. The concept and the system of rights on lands for building dwelling houses in cities is being determined in the article. Research of the legal adjusting of the land usage, belonging to other person, for building is being conducted. Key words: landed rights, landed property, landed servitude, the usage of land, belonging to other person, for building, landed lease.